ბუტერბროდები

იტალიური ბუტერბროდები

იტალიური ბუტერბროდები

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

თეთრი პური – 4 ნაჭერი, კარაქი – 30 გრ. დაკონსარვებული თევზი (საკუთარ წვენში) – 4 ნაჭერი, დამწნილებული სოკო – 4 ცალი, ყველი – 4 ნაჭერი, ხახვი – 1/2 თავი, ოხრახუში, წითელი წიწაკა, დაფქული პილპილი გემოვნებით.

მომზდების წესი:

პურის ნაჭრებს გადაუსვით კარაქი. დაჭერით ხახვი და სოკო, შეასრისეთ დაკონსერვებულ თევზს, შეკმაზეთ წითელი წიწაკით, პილპილით და გადაუსვით კარაქწასმულ პურს. ზემოდან დაადეთ ყველის ნაჭერი.

 

კათმისა და სოკოს ტოსტები

კათმისა და სოკოს ტოსტები

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

ხორბლის პური – 8 ნაჭერი, ქათმის ბარკალი – 2 ც. ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი – 1/2 ჭიქა, მწყერის ან კათმის კვერცხი – 2 ც. მჟავე კიტრი – 1 ც. მჟავე შამპინიონი – 4 ც. მაიონეზი – 2 ს.კ. რომი – 1/2 ჩ.კ. მდოგვი, დაფნის ფოთოლი – 1ც. დაფქული შავი პილპილი, შავი პილპილის მარცვლები, მარილი.

მომზდების წესი:

1. ქათმის ბარკლებს დაასხით ბულიონი, დაუმატეთ მარილი, ხახვი, შავი პილპილის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი და მოხარშეთ.

 

ხორციანი ბუტერბროდის ტორტი

ხორციანი ბუტერბროდის ტორტი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

ჭვავის პური – 200 გრ., ხორბლის პური – 200 გრ., ზეთისხილი – 300 გრ., მოხარშული ხორცის რბილობი - 100 გრ., მწვანე ხახვი – 1/2 კონა, თითო – თითო კონა კამა და ოხრახუში, მოხარშული კვერცხის გული – 1 ც.

მომზდების წესი:

1. პურს მოაშორეთ ქერქი და დაჭერით ჰორიზონტალურად, 0,5 სისქის 4 ნაჭრად.  ტორტის მომზადებისას ერთმანეთს შეუნაცვლეთ ჭვავის და ხორბლის ფირფიტები.

2. პირველ ფირფიტას გადაუსვით თხლად კარაქი და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხორცი. დააფინეთ მეორე ფირფიტა, გადაუსვით კარაქი და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და ხახვი.მესამე ფირფიტასაც გადაუსვით კარაქისა და გახეხილი კვერცხის გულის ნაზავი და დააფინეთ ზემოდან მეოთხე პურის ფირფიტა.

 

ძეხვისა და ყველის კანაპე

ძეხვისა და ყველის კანაპე

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

პური – 2 ნაჭერი, ყველი – 100 გრ., შებოლილი ძეხვი – 100 გრ., კარაქი – 40 გრ., მდოგვი – 1 ჩ.კ., ტკბილი წიწაკით ფარშირებული ზეთისხილი – 8-10 ცალი.

მომზდების წესი:

კარაქში გადაურიეთ მდოგვი და გადაუსვით პურს. ფორმით ამოჭერით მომცრო რგოლები.

ყველი და ძეხვი დაჭერით ნაჭრებად და იგივე ფორმით ამოჭერით რგოლები, ჩაჭერით შუამდე და მიეცით ტომსიკის ფორმა, შიგნით ჩადეთ ზეთიხილი და დაადეთ კარაქწასმულ პურს, გაამაგრეთ კოქტეილის ჩხირით. სუფრაზე გატანის წინ დააწყვეთ სალათის ფურცლებზე და გააფორმეთ მწვანილით.

 

წასახემსებელი ტორტი

წასახემსებელი ტორტი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

ცომისთვის: კარაქი (175-200)გრ. ფქვილი – 2,5 ჭიქა. არაჟანი – 1 ჭიქა. კვერცხი -1 ც. შაქარი – 1 ს,კ. სოდა – 1/2 ჩ.კ. შიგთავსისთვის დაგჭირდებათ: დაკონსერვებული ღურკანა (გარბუშა) – 1 ქილა. ყველი – 100 გრ. კვერცხი – 4 ც. მაიონეზი – 6-7 ს.კ.

მომზდების წესი:

თავდაპირველად, ცომისთვის გახეხეთ გაყინული კარაქი, დააყარეთ ფქვილი, დაუმატეთ არაჟანი, კვერცხი, შაქარი, სოდა და სწრაფად გადაზილეთ. ცომი გაყავით 4 თანაბარ ნაწილად. თითოეული ცომის გუნდა გააბრტყელეთ თხლად და დაჩხვლიტეთ ჩანგლით. გამოაცხეთ 200°С-ზე, 5-10 წუთის განმავლობაში.

 


Page 1 of 6
You are here:   მთავარი კერძების რეცეპტები ბუტერბროდები, სენდვიჩები

Gourmet News

რჩევები გურმანს

პოპულარული

კითხულობენ ...

free counters

სამარხვო კერძები

სტაფილოს და ბოლოკოს სალათიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ბ...
გასპაჩო კატალონიურადმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:პო...
კატლეტი წიწიბურითა და სოკოთიმოსამზადებლად დაგჭირდებათ: წ...
ბადრიჯანი მოხრაკული ხახვით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 6 ...
მოშუშული ბოსტნეული მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 40...
ეკალა ნიგვზით მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 1...
ლობიოსა და სოკოს ვინეგრეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
გიუვეჩი სამარხვო მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
სამარხვო ლობიოს სუპი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...
ბადრიჯნისა და ყაბაყის ვიჩინიანი რულეტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ...

ვიდეორეცეპტები

"პრაღის" ტორტი